Tervetuloa tutustumaan Näsijärven Purjehdusseuraan

Näsijärven Purjehdusseura on perustettu vuonna 1898 ja on nykyään Suomen suurin sisävesiseura jäsenmäärältään ja toiminnan aktiivisuudella mitattuna. Nykyiseen kotisatamaansa Tampereen Lentävänniemen Jänissaareen seura muutti vuonna 1975. Kotisatamassa on jäsenien veneille laituripaikat ja talvitelakointipaikat. Ympärivuotisessa käytössä olevassa toimintakeskuksessa on monipuoliset huolto-, palvelu-, kokous- ja säilytystilat sekä tilava juhlasali. Jänissaaressa on myös erillinen hirsisauna ja purjehduskauden aikana kahvila-ravintola. Seuralla on palveluksessaan toimistosihteeri ja satamamestari.

Purjehduskilpailujen järjestäminen ja niihin osallistuminen ovat seuran toiminnan ydintä. Toukokuusta syyskuuhun yhdessä muiden alueen seurojen kanssa järjestettävä kilpailuohjelma tarjoaa tilaisuuksia tiukoista ratakisoista leppoisiin matkakilpailuihin vaikkapa perhemiehistöllä.

Matkaveneilyyn seuralla on Näsijärven vesistön varrella viisi retkitukikohtaa, joissa on hyvät laiturit, saunat ja muut välttämättömät mukavuudet jäsenten ja heidän vieraidensa käyttöön.

Koulutustoimintaa seura järjestää alkeista vaativampaan teoriaan pääsääntöisesti talven ja alkukesän aikana jäsenille ja seuraan vielä kuulumattomille nuorille ja aikuisille. Kokeneet jäsenet osallistuvat käytännön koulutukseen omilla veneillään.

Messumatkat ja tutustumiskäynnit sekä laivuekokoukset talviaikaan pitävät jäseniä ajan tasalla veneilyn uusista tuulista ja tuovat uusia ajatuksia seuraavan kauden suunnitteluun.

Aktiivinen junioriosasto toimii ympäri vuoden. Purjehduskaudella junnukoulu leireineen, talvella järjestetään koulutusta, teemailtoja ja retkiä sekä kunnostetaan veneitä.

Jäsenten talkootoiminta on tärkeä elementti seuran kehittämisessä, sataman ja tukikohtien ylläpidossa ja yhteishengen luomisessa.

Jäsenjulkaisut toimivat tiedotuskanavana. Keväällä ilmestyvään kausiohjelmaan on koottu kaikki tarpeelliset tiedot toimihenkilöistä, säännöistä, katsastuksesta, liputuksesta, veneluokista, kesän ohjelmasta, kilpailukalenteri jne. 
Kuukausittain sähköpostilla lähetettävät jäsentiedotteet toimivat ensisijaisena tiedotuskanavana.

Esittelyvideo seuran toiminnasta.

Jäseneksi?

Liity jäseneksi! -sivulla tarkemmin jäseneksi hakemisesta!

Tietoa jäsen- ja liittymismaksuista löydät hyväksytyt maksut sivulta.

Mukaan miehistöksi?

Kilpailevissa veneissä on kenties miehistöpaikkoja tarjolla. Miehistön jäsenenä pääset suoraan kosketukseen purjehduksen maailmaan.