KATSASTUS 2020


Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi katsastukset hoidetaan tänä vuonna hieman poikkeavalla tavalla SPV:n ohjeistuksen mukaisesti.

Peruskatsastus eli runkokatsastus
Vene on runkokatsastettava viiden vuoden välein sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai seuraa. Vene on katsastettava myös, jos vene on vaurioitunut. Veneen runkokatsastus hoidetaan veneen ollessa maissa.
 
Vuoden 2020 runkokatsastukset siirretään pääsääntöisesti syksyyn.
Keväällä ennen vesillelaskua runkokatsastetaan vain seuraan 2019-2020 tulleet ja tulevat veneet, joita ei ole vielä runkokatsastettu. Uusille jäsenille lähetetään erillinen sähköposti ja ohjeistus. Runkokatsastukset hoidetaan tiistai-iltoina 21.4. ja 28.4.
Jos sinulla on tarve saada veneesi runkokatsastettua ennen vesille laskua esim. veneeseen tehtyjen remonttien tai jonkin vian vuoksi, ole yhteydessä toimistoon, katsastuspäällikköön tai suoraan katsastajaan.
 
Vuosikatsastus
Vuosikatsastusten suhteen seurataan vielä virustilanteen kehittymistä ja valtakunnallisia ohjeita. Asiasta tiedotetaan lisää toukokuussa. Vuosikatsastus hoidetaan veneen ollessa vesillä. Katsastukset pyritään järjestämään normaalisti, tarvittaessa ne järjestetään ns. omakatsastuksena erillisen ohjeen mukaan.
 
Sammuttimien huolto on järjestetty aiemmin vuosikatsastuspäivinä Jänissaaressa. Poikkeustilanteen vuoksi kesän 2020 osalta sammuttimien huolto organisoidaan muulla tavoin. Sammutin tuodaan erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä Jänissaareen, omalla nimellä varustettuna. Tarkastaja käy sammuttimet läpi ja omansa voi sitten hakea pois, kun sammuttimet on tarkastettu. Tästä tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Seuran sivuilta löytyvä katsastusinfo:
https://nsailing.fi/retkipurjehdus/katsastus/
https://nsailing.fi/meripurjehdus/katsastus-merella/
Myös liiton sivuilla katsastustietoa yleisesti https://spv.fi/teema/katsastus/