Rasvasaari

Visuveden ja Virtain välillä Oikanselällä sijaitseva Rasvasaari on vesistön kauneimpia helmiä. Saaressa on tontti (Pohjolankulma), joka on VIP:n ja Ännän yhteishallinnassa. Saari on monesta kohtaa rantautumiskelpoinen.

Kiinteitä laitureita on kolme. Oikanselän päälaiturissa on kolme poijua, syvyys on noin 1,5m. Oraniemen puolella on ensin vanha laituri poijuineen, sen syvyys on noin 1m. Seuraavana on mantereen suuntainen pitkä ponttoonilaituri poijuineen, syvyys noin 2m. Lisäksi on pari kelluvaa vanhaa laituria, joiden kunto alkaa olla huono.

AJOVINKKI Oraniemen pitkään laituriin;
Aja Rounion luodon kaakkoiskulmaa kohti lähempänä luotoa kuin etelän puolella näkyvää kaislikkoa, jossa vettä on alle metri. Käänny Rasvasaaren ja mantereen väliseen uomaan ja aja keskiväylää laituriin.

Myös saaren tuleva maantiereitti on hieman muuttunut. Torisevalta ajetaan Majalahdentie-Leveelahdentie-Oraniementie-Orasalmentie. Parkkipaikka ennen siltaa. Siitä rantaan 100m. Aiempi polku on yksityisellä maalla, ja on käytössämme vain hätäreittinä.

Saaressa on kesällä 1995 valmistunut komea hirsirakennus, jossa on kookas sauna, pukuhuone ja iso takkatupa kaasuliesineen. Saaressa on myös puuvaja ja puucee, sekä soutuvene jäsenten käyttöön. Majan avain löytyy Ännän putkilukosta pääoven vasemmalla puolella. Muista palauttaa avain samaan paikkaan poistuessasi, sekä merkitä vieraskirjaan myös seuran tunnus.

Tukikohdassa on sekä VIP:n että Ännän liput. Saareen ensimmäisenä saapunut venekunta nostaa oman seuransa lipun. Jos aamulla paikalla on molempien seurojen jäseniä, suositellaan, että VIP hoitaa lipunnoston. Luonnollisesti viimeisenä poistuva huolehtii lipunlaskusta.

Saaren eteläkärjessä olevaa kotaa hallinnoivat VIP ja Virtain Moottorikelkkailijat. Saaressa olevat Still 380 purret kuuluvat Virtain Partiolaisille ja VIPille. On hyvä huomioida, että lisäksemme saaressa retkeilee muitakin.


Tukikohtapäiväkirja

Kommentit on suljettu.