Junioritoiminta

Näsijärven purjehdusseura järjestää toimintaa lapsille ja nuorille läpi kesän. Seuramme tavoitteena on tarjota yhtäläiset harrastusmahdollisuudet sekä arvokilpailutasolle tähtääville kilpapurjehtijoille että purjehduksen tunnelmasta nauttiville harrastajille. Mukaan harrastamaan ovat tervetulleita kaikki purjehduksesta kiinnostuneet 7 ikävuodesta ylöspäin. Juniorit purjehtivat pääsäänöisesti Optimisti- ja Zoom8-jollilla. Lisäksi seuralla on 606-laivue, jota käytetään koulutus- ja kilpailukäytössä. Omaa venettä ei purjehdusharrastuksen alussa tarvitse hankkia, vaan toiminnassa käytetään seuran kalustoa.

 

Purjehduskurssit

Purjehduskurssit ovat helppo tapa aloittaa harrastus. Viikon mittaisilla kursseilla koulutetut ohjaajamme opettavat purjehduksen perustaitoja, ja kurssin jälkeen juniorilla on valmiudet siirtyä treenaamaan purjehdusta viikkoharjoituksissa.

Kursseja järjestetään pääsääntöisesti kesäkuussa kahdessa tasoryhmässä:

Alkeiskursseille ovat tervetulleita lapset ja nuoret, joilla kokemusta purjehduksesta ei ole ollenkaan tai sitä on hyvin vähän. Kurssin tavoitteena on, että viikon jälkeen juniori tuntee käyttämänsä veneen, osaa havainnoida tuulta ja pääsee purjehtimalla haluamaansa suuntaan.

Jatkokurssit on tarkoitettu junioreille, jotka osaavat jo purjehduksen perusteet ja rikata itse jollansa. Tällä kurssilla kerrataan jo opittuja taitoja, hiotaan niitä ja opitaan uutta. Jatkokurssilla tutustutaan myös kilpapurjehdukseen.

Seuraavan kerran järjestettävät purjehduskurssit löytyvät täältä nsailing.fi/tuote-osasto/kurssit/juniorikurssit/

Viikkoharjoitukset

Viikkoharjoituksissa treenataan purjehdusta koko kesän. Harjoituksissa opetellaan monipuolisia taitoja purjehdukseen ja veneilyyn liittyen ja tutustutaan lajin eri mahdollisuuksiin. Ohjelmassa on mm. purjehdustekniikkaa, meriteiden kulkusääntöjä, navigoinnin perusteita ja hauskoja pelejä, kuten jollajalkapalloa!

Viikkoharjoitukset noudattavat samaa taitoryhmäjakoa kuin kurssit. Harjoitusohjelmaan ja treeneihin ilmoittautumiseen käytetään Nimenhuuto-ohjelmaa.

JunnuCup

JunnuCup -kilpailut ovat Näsijärven purjehdusseurojen välisiä harjoituskilpailuja, joita purjehditaan tiistai-iltaisin Näsiselällä. Tuttavallisemmin ”tiistaikisat” on helppo ja turvallinen tapa kokeilla kilpapurjehdusta, sillä mukana on aina vähintään yksi ohjaaja ohjausveneellä.

 

Tampere Sailing team

Tampere Sailing team on Näsijärven purjehdusseuran ja Tampereen pursiseuran yhteinen joukkue aktiivisesti kilpaileville purjehtijoille. Tällä hetkellä TST:ssä on valmennusryhmät Optimistijolla- ja Laserpurjehtijoille. Jos kilpapurjehdus kiinnostaa, juttele rohkeasti ohjaajien kanssa TST:n valmennusryhmään liittymisestä.

 Kuvat: Aada Ala-Tala

Junioritoimintaa hallinnoi junioripäällikkö, joka on seuran hallituksen jäsen. Tällä hetkellä seurassamme toimii neljä aktiivista ohjaajaa.