Junioritoiminta

Ilmoittaudu kursseille
Näsijärven Purjehdusseura järjestää toimintaa lapsille ja nuorille keväästä syksyyn. Mukaan harrastamaan ovat tervetulleita kaikki purjehduksesta kiinnostuneet, uimataitoiset 7-17-vuotiaat lapset ja nuoret. Seuramme tavoitteena on tarjota harrastusmahdollisuudet sekä purjehduksen tunnelmasta nauttiville junioreille että arvokilpailutasolle tähtääville kilpapurjehtijoille.

Juniorit purjehtivat pääsääntöisesti Optimistijollilla, joita seuralta löytyy 8 kappaletta. Vanhemmille harrastajille löytyy myös Zoom8-jollia ja 606-laivue, joka on hankittu koulutus- ja kilpailukäyttöön. Omaa venettä ei siis purjehdusharrastuksen alussa tarvitse hankkia, vaan toiminnassa käytetään seuran kilpailukykyistä kalustoa.

Junioritoiminnasta vastaa junioripäällikkö apunaan vastuuohjaajat. Tällä hetkellä seurassamme toimii neljä vastuuohjaajaa, neljä ohjaajaa sekä kaksi apuohjaajaa. Kaikki ohjaajamme ovat SPV:n valmentaja tai ohjaajakoulutuksen suorittaneita.

Lisätietoja: Junioripäällikkö Johanna Rellman, p. 0408412282 tai juniorit@nsailing.fi

Purjehduskurssit

Lasten purjehduskoulun alkeiskurssit ovat helppo tapa aloittaa harrastus. Viikon mittaisilla kursseilla koulutetut ohjaajamme opettavat purjehduksen perustaitoja ja kurssin jälkeen juniorilla on valmiudet siirtyä treenaamaan purjehdusta viikkoharjoituksissa.

Kursseja järjestetään pääsääntöisesti kesäkuussa, aamu- ja iltapäiväkursseina. Kurssin tavoitteena on, että viikon jälkeen juniori tuntee käyttämänsä veneen, osaa havainnoida tuulta ja pääsee purjehtimalla haluamaansa suuntaan – hauskoja rantapelejä ja leikkejä unohtamatta.

Jatkokurssi on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka osaavat jo purjehduksen alkeistaidot. Jatkokurssin ohjelma suunnitellaan osallistujien taitotason mukaan ja tarvittaessa treenataan pienemmissä ryhmissä. Kurssilla opitaan mm. ratapurjehduksen perustaitoja sekä tuulen ja ympäristön havainnointia.

Nuorison purjehduskurssi on tarkoitettu 13–17-vuotiaille, purjehduksesta kiinnostuneille nuorille. Kurssilla opitaan purjehduksen perusteet Zoom8- ja 606-veneillä ja suoritetaan SPV:n junioripurjehtijan vihreä taitomerkki.

Lisätietoja SPV:n lasten purjehduskoulu-konseptista: Lasten purjehduskoulu

Seuraavan kerran järjestettävät purjehduskurssit löytyvät täältä: Juniorikurssit

Viikkoharjoitukset

Viikkoharjoituksissa treenataan purjehdusta kahdesti viikossa toukokuusta lokakuun alkuun. Harjoituksissa opetellaan monipuolisia taitoja purjehdukseen ja veneilyyn liittyen sekä tutustutaan lajin eri mahdollisuuksiin. Ohjelmassa on mm. purjehdustekniikkaa eri tuulensuuntiin (kryssi, slööri ja lenssi), starttiharjoituksia, navigoinnin perusteita ja hauskoja pelejä, kuten jollajalkapalloa!

Viikkoharjoituksissa on kaksi ryhmää: sininen ja punainen.

Sinisessä ryhmässä voi jatkaa purjehdusharrastusta alkeiskurssin jälkeen. Ryhmä tähtää SPV:n sinisen taitomerkin suorittamiseen.

Punainen ryhmä on tarkoitettu purjehduksen perustaidot osaaville harrastajille (SPV:n sininen taitomerkki suoritettuna). Punaisen ryhmän harjoituksissa keskitytään taitojen syventämiseen ja treenataan myös ratapurjehdusta yhdessä TaPS:n punaisen ryhmän kanssa. Ryhmä tähtää punaisen taitomerkin suorittamiseen.

Treeneihin ilmoittautumiseen käytetään Nimenhuuto-sovellusta: Njunnut-nimenhuuto.

 

Jollakilpailut

Jollakilpailut ovat Näsijärven purjehdusseurojen välisiä rentoja harjoituskilpailuja, joita purjehditaan tiistai-iltaisin Näsinselällä. Tuttavallisemmin ”tiistaikisat” on helppo ja turvallinen tapa kokeilla kilpapurjehdusta, sillä mukana on aina vähintään yksi ohjaaja ohjausveneellä. Jollakilpailut kuuluvat osana punaisen ryhmän harjoitusohjelmaan.

Tampere Sailing Team (TST)

Tampere Sailing Team (TST) on tamperelaisten kevytveneluokkien kilpapurjehtijoiden ja heidän tukijoukkojensa yhteisö ja verkosto, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kilpapurjehdusharrastusta järjestämällä mm. yhteiskuljetuksia ja huoltoveneen kisoihin. Purjehtijat edustavat kilpailuissa omia seurojaan, mutta toimivat yhdessä, TST-tiiminä. TST-facebook-sivu tuo näkyvyyttä manselaiselle kilpapurjehdukselle: https://www.facebook.com/TampereSailingTeam.