Junioritoiminta

Näsijärven Purjehdusseura järjestää toimintaa lapsille ja nuorille läpi kesän. Seuramme tavoitteena on tarjota yhtäläiset harrastusmahdollisuudet sekä arvokilpailutasolle tähtääville kilpapurjehtijoille että purjehduksen tunnelmasta nauttiville harrastajille. Mukaan harrastamaan ovat tervetulleita kaikki purjehduksesta kiinnostuneet 7 ikävuodesta ylöspäin.

Juniorit purjehtivat pääsääntöisesti Optimisti-jollilla, joita seuralta löytyy 7 kappaletta. Kokeneemmille harrastajille löytyy myös Zoom8-jollia, näitä käytössä 3 kappaletta. Omaa venettä ei siis purjehdusharrastuksen alussa tarvitse hankkia, vaan toiminnassa käytetään seuran kilpailukykyistä kalustoa.

Lisäksi seuralla on 606-laivue, joka on hankittu sekä koulutus- ja kilpailukäyttöön.

 

Purjehduskurssit

Purjehduskurssit ovat helppo tapa aloittaa harrastus. Viikon mittaisilla kursseilla koulutetut ohjaajamme opettavat purjehduksen perustaitoja ja kurssin jälkeen juniorilla on valmiudet siirtyä treenaamaan purjehdusta viikkoharjoituksissa.

Kursseja järjestetään pääsääntöisesti kesäkuussa kahdessa tasoryhmässä:

Alkeiskursseille ovat tervetulleita lapset ja nuoret, joilla kokemusta purjehduksesta ei ole ollenkaan tai sitä on hyvin vähän. Kurssin tavoitteena on, että viikon jälkeen juniori tuntee käyttämänsä veneen, osaa havainnoida tuulta ja pääsee purjehtimalla haluamaansa suuntaan.

Jatkokurssit on tarkoitettu junioreille, jotka osaavat jo purjehduksen perusteet ja rikata itse jollansa. Tällä kurssilla kerrataan jo opittuja taitoja, hiotaan niitä ja opitaan uutta. Jatkokurssilla tutustutaan myös kilpapurjehdukseen.

Seuraavan kerran järjestettävät purjehduskurssit löytyvät täältä: Juniorikurssit

 

Viikkoharjoitukset

Viikkoharjoituksissa treenataan purjehdusta toukokuusta lokakuun alkuun. Harjoituksissa opetellaan monipuolisia taitoja purjehdukseen ja veneilyyn liittyen ja tutustutaan lajin eri mahdollisuuksiin. Ohjelmassa on mm. purjehdustekniikkaa, meriteiden kulkusääntöjä, navigoinnin perusteita ja hauskoja pelejä, kuten jollajalkapalloa!

Viikkoharjoitussa on kaksi ryhmää: sininen ja punainen. Ryhmät on jaettu SPV:n taitomerkkien mukaan niin, että ryhmässä harjoitellaan kyseisen taitomerkin kriteereitä. Linkki kriteereihin: https://spv.fi/wp-content/uploads/2016/12/Junioripurjehtijan-harjoituskirja.pdf 

Käytännössä sininen ryhmä on tarkoitettu alkeiskurssin käyneille ja punainen jatkokurssin käyneille. Harjoitusohjelmaan ja treeneihin ilmoittautumiseen käytetään Nimenhuuto-sovellusta. Nimenhuutoon pääsee liittymään linkistä: njunnut.nimenhuuto.com/public_join

 

JunnuCup

JunnuCup -kilpailut ovat Näsijärven purjehdusseurojen välisiä harjoituskilpailuja, joita purjehditaan tiistai-iltaisin Näsiselällä. Tuttavallisemmin ”tiistaikisat” on helppo ja turvallinen tapa kokeilla kilpapurjehdusta, sillä mukana on aina vähintään yksi ohjaaja ohjausveneellä.

 

Tampere Sailing team

Tampere Sailing team on Näsijärven purjehdusseuran ja Tampereen pursiseuran yhteinen joukkue aktiivisesti kilpaileville purjehtijoille. Jos kilpapurjehdus kiinnostaa, juttele rohkeasti ohjaajien kanssa TST:n valmennusryhmään liittymisestä.

Junioritoimintaa hallinnoi junioripäällikkö apunaan vastuuohjaaja, joka on seuran hallituksen jäsen. Tällä hetkellä seurassamme toimii kolme täysi-ikäistä ohjaajaa sekä neljä apuohjaajaa. Ohjaajamme ovat SPV ohjaajakoulutuksen suorittaneita.